Monday, April 12, 2010

buah tangan dari Lubnanbig thanks to mr shoffee for the award.....ape kate owg,xpat g sane..dpt buah tgn dari sana pun jadilah kan..even ni buah tangan alam maya jek...tp the meaning behind the award tu yang penting...

ape maknenye ye?scroll down babe...
Award ini dinamakan The Cedars Blogger Award. Apakah itu The Cedars?

The Cedars bermaksud pokok Cedar yang terdapat di negara Lubnan. Pokok ini merupakan spesis pokok yang jarang dijumpai di dunia dan antara negara yang boleh memilikinya ialah Lubnan. Ianya menjadi kebanggaan rakyat Lubnan hinggakan simbol pokok Cedar ini turut diletakkan di atas bendera negara tersebut.

Apa yang istimewanya pokok Cedar ini?

Pokok Cedar ini terkenal dengan ketahanannya. Tidak kiralah pada musim panas, musim luruh ataupun musim sejuk yang bersalji, pokoknya tetap kukuh dan daunnya tetap tumbuh menghijau.

Jadi apakah simboliknya award ini?

Sifat pokok ini yang terkenal dengan ketahanannya merupakan simbolik utama award ini. Tidak kiralah samada situasi apa sekalipun dalam kehidupan anda, diharap anda semua akan dapat mencontohi sifat dan ketahanan pokok tersebut.credit to mr shoffee for the explaination..copy paste without edit dari sini.


terjupe blog mr shoffee neh secara tak sengaja pun...dalam mencari2 individu yg memang berada di lubnan, search2 kat google..kualah link blognye..nape cari owg g lubnan?hehehehe...adelah...merisik khabar owg kat sane...hehe (blushing2)..

selalulah jengah blog mr shoffee ni..pantang ade update..mesti cepat jek bukak..mencari2 wajah seseorang tiap2 kali ade upload gamba2 dari sana...even xjupe apa yang dicari...at least,thlah gak perkembangan hidup kat sane... =)

then...rase gumbira dapat buah tangan dari lubnan...and thanks once again to mr shoffee for sharing your story and for giving the award... =)


footnote: dari penulisannya, dalam masa 17 hari lagi..mereka2 akan pulang ke bumi malaysia..aku juga turut teruja untuk menghitung hari kerana insya Allah, hujung bulan ini juga akan meninggalkan UMP..=)

No comments:

Post a Comment